Inner City Spirit

From the outside, the building peers out through the treetops appearing as two simple white boxes floating on top of a series of masonry walls. Inspired by the spirit of the Barcelona Pavilion, the entry announces itself through the expression of a textured granite wall that starts it’s journey as a landscape element then becomes the back drop to the entry foyer and the study beyond. An open plan living, dining. kitchen area form the ground floor, where the suspended ceiling and marble bench-top enforce the strong axis leading toward the hearth. Upstairs the residence provides 3 bedrooms connected by a corridor of light that pierces the intersection of the two boxes. The placement of windows in the house, accentuates the collision of the lines and planes, and punctures the forms to frame strategic views that further enhance the experience of the leafy suburb. The resulting form of these elements is a house in which light and space abound.